Как да си изберем трудности по мярка?

  • Публикувана в Новини
  • Прочетена 1354 пъти
Избрана Как да си изберем трудности по мярка?

Изнизаха се празниците и годината си тръгна делнично по своя път, а пред нас застава въпросът къде искаме да ни отведе. След красивите коледни и новогодишни пожелания, събудените от фойерверките и пенливото шампанско надежди, идва време да си кажем – ние сме възрастни хора, искаме винаги да сме успешни, но знаем, че няма как всичко да е съвсем безоблачно, едва ли ще ни отминат трудности и пречки и през Новата 2019. Каквото и да правим, каквото й да работим, обезателно ще срещнем неприятности, ще имаме загуби, препятствия. Все пак, важното е да не ни повалят. Как да станем неуязвими?

Животът ни го е показал: Изборът и действията към осъществяване на цел по-голяма от пречките, от нас дори, на нещо важно и смислено със сигурност е най-продуктивният начин да използваме времето и енергията си. Обратно на разпиляването в безсмислени, банални и случайни неща, празни коментари, вълнения пред телевизора, времегубещи срещи, повърхностни забавления. Успехът спохожда тези, които се фокусират, които изберат ценности, подобряващи цялостното ни състояние, пораждащи удоволствие и успех като странични ефекти. Защото когато вървиш към своята цел и проблемите стават по-добри. С по-здравословни ценности продължаваме да растем - дори ако това означава да се превърнеш в щастлив и здрав пенсионер.

Както казват - невинаги можем да контролираме нещата, които ни се случват, обаче винаги контролираме своето отношение. С Картата на желанията бихме могли да определим своите желания и цели, и така да поемем отговорност за своята Нова 2019 година!

Заедно, обаче винаги е по-хубаво! Включете се в семинарите, пътешествията, лекториите, срещите!

Още в тази категория: « Главна буква за черния пипер

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация