Новини

Как да си изберем трудности по мярка?

  • Публикувана в Новини

Изнизаха се празниците и годината си тръгна делнично по своя път, а пред нас застава въпросът къде искаме да ни отведе. След красивите коледни и новогодишни пожелания, събудените от фойерверките и пенливото шампанско надежди, идва време да си кажем – ние сме възрастни хора, искаме винаги да сме успешни, но знаем, че няма как всичко да е съвсем безоблачно, едва ли ще ни отминат трудности и пречки и през Новата 2019. Каквото и да правим, каквото й да работим, обезателно ще срещнем неприятности, ще имаме загуби, препятствия. Все пак, важното е да не ни повалят. Как да станем неуязвими?

Животът ни го е показал: Изборът и действията към осъществяване на цел по-голяма от пречките, от нас дори, на нещо важно и смислено със сигурност е най-продуктивният начин да използваме времето и енергията си. Обратно на разпиляването в безсмислени, банални и случайни неща, празни коментари, вълнения пред телевизора, времегубещи срещи, повърхностни забавления. Успехът спохожда тези, които се фокусират, които изберат ценности, подобряващи цялостното ни състояние, пораждащи удоволствие и успех като странични ефекти. Защото когато вървиш към своята цел и проблемите стават по-добри. С по-здравословни ценности продължаваме да растем - дори ако това означава да се превърнеш в щастлив и здрав пенсионер.

Както казват - невинаги можем да контролираме нещата, които ни се случват, обаче винаги контролираме своето отношение. С Картата на желанията бихме могли да определим своите желания и цели, и така да поемем отговорност за своята Нова 2019 година!

Заедно, обаче винаги е по-хубаво! Включете се в семинарите, пътешествията, лекториите, срещите!

Продължава...

Главна буква за черния пипер

  • Публикувана в Новини

Новият продукт # “АкваСорс Куркума комплекс“ естествено привлича внимание, но и предизвиква въпроси. Като този: Искам да го пробвам, но не е ли притеснително наличието на Черен пипер в него?

Каква съдба имат тези черни уханни перли, подтикнали откриването на Индия, и последващите Велики географски открития! Не само са най-употребяваната подправка в света, но и продължават да ни вълнуват, затова ще пиша Черния пипер с главна буква. Има обаче два факта, които подкрепят съчетанието му с куркумата във формулата „АкваСорс Куркума комплекс“.

След аргументираните изследвания, експерименти,  публикации и съобщения за силата на куркумата  като лечебна храна, направени от проф. д-р Бхарат Бхушан Агарвал, авторитетен изследовател и ръководител на лаборатория в Хюстън, научните среди започват да изследват нейното силно противовъзпалително въздействие. Така учени от Тайван доказват, че куркумата почти не преминава през чревните бариери и не се усвоява от храносмилателната система, ако не е смесена с черен пипер или джинджифил. Което неизменно се прави в кърито! А Черният пипер умножава абсорбцията на куркума от тялото две хиляди пъти!

И все пак дали Черният пипер ще понесе на всеки? Както се казва: Четете етикета! В капсулите куркумата е съчетана с най-активните и полезни съставки на различни, потенциращи действието й, подправки и растения, под формата на екстракти. Или „Куркумин комплекс“ съдържа не просто смлян черен пипер, а пиперин или неговите най-ценни молекули. Остава да пробвате и да споделите!

 

 

Продължава...

Любовта, която носим определя кои сме

  • Публикувана в Новини

Нищо хубаво не е създадено без любов! Дори благосъстоянието. Вижте какво казва един от най-богатите хора на планетата, Уорън Бъфет: "Хора, които са силно увлечени от работата си, упражняват своя занаят или професия, защото обичат самата дейност повече, отколкото парите. Забавното при силното увлечение е, че обикновено парите идват заедно с него. Хора, които обичат парите повече от работата си, прекарват живота си в мизерия и обикновено печелят много по-малко, отколкото ако следваха преди всичко сърцето си." 

Продължава...

Информиран избор

  • Публикувана в Новини

Статия на Ели Хорозова в сп.Betty/септември 2017 г

 НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА

В последните години в козметичния бранш се случи истинска революция. Новото е, че в случая водещи са не технологиите, а осъзнатостта на потребителите, които с избора си налагат и изискват екологично чисто производство. Днес новата култура принуждава производители и клиенти да се съобразят и ограмотят  с изискванията на времето.

Грамотният потребител налага безопасна козметика. Стандартът за качествена козметика е без нефтени деривати и консерванти, с достатъчно съдържание на биологично активни компоненти. За най-вредни и недопустими в биокозметиката са обявени парабените – синтетични химически съединения, масово използвани като консерванти не просто в боите за обувки и в миещите средства за бита, а НАЙ-ВЕЧЕ в храни, лекарства и всекидневната козметика за малки и големи.

Без парабени

Проблемът е, че тези химикали (Methylparaben, Etyhlparaben, Propylparaben, Butylparaben и техните производни Phenyl, Izobutyl и Izopropylparaben) имат естрогеноподобно действие, натрупват се в организма и природата, и оказват негативно влияние върху хормоналната система на човека и екосистемите. Загрижените млади жени знаят, че парабените попадат дори в зародиша. Еколозите с тъга съобщават, че с тяхна помощ човекът унищожава редица видове на земята. Заклеймени като вредни, производителите заобикалят зоркия ни поглед с подмяна на имената им. Могат да се срещнат като Parahydroxybenzoat, PHB, Oxybenzoat, Propagin, Metagin…Опасни са най-вече за бременните и плода, за децата и юношите в пубертета, и раково болните. ЕС вече има директиви за ограничаването им, но парабените са истински забранени само в Дания, и то в детските серии.

Синтетични вещества

Коварното е, че дори да сме избрали средства за лична грижа и хигиена без парабени, има още редица опасни синтетични вещества: натриев лаурил сулфат, натриев лаурет сулфат, синтетични мускусни аромати, минерални масла, които не се метаболизират от черния дроб, а остават в тялото  и продължават да се натрупват в нас капка по капка.

 

Човек може да мисли като производителите, че опасните химикали са в минимални количества. Но да си дадем сметка: всеки от нас, всеки ден, ползва десетки козметични продукта. Смятайте: едно къпане с шампоан ни черпи с 12-13 г, от душ-гела тялото поема 14-15 г, с червилото – поне 0,03 г, ако кремът ви за лице ги съдържа – към 2-3 г, добавете пудри, сапуни, дезодоранти, лосиони, лак и спрей за коса, крем за ръце и тяло, парфюми, стайни аромати, оцветители в храната, препарата за миене на съдове, гримове... Не забравяйте и пастата за зъби! Неприятно, нали?

Знакът за контрол

В професионалните среди знаят, че отговорната и безопасна козметика се разпознава само и единствено по

Продължава...

Суперхраната акай и по-добрият начин за пиене

  • Публикувана в Новини

Това е историята на откриването на изключително полезните малки плодчета акай от двама предприемачи, убедени, че ще дадат на света нещо специално.

След като завършват Колумбийския университет, двамата братя Кортни и Картър започват кариера като инвестиционни банкери. След 5-годишна работа по сделки и уморени „да се наливат с коктейли Ред Бул с водка, за да са винаги бодри“, през 2003 г те откриват плода акай по време на сърфинг-ваканция. Правят проучване и прогнозират, че „пазарът ще експлодира“. Тяхната вътрешна убеденост, че някой ден ще създадат нещо собствено, води до измислянето на напитка, с основна съставка акай. „Поради това, че съдържа изключително полезни за човешкия организъм вещества, се смята за суперхрана.“ Екзотичният плод акай е традиционна храна в Бразилия, въпреки че само 1% от диворастящия акай в горите на Амазония се бере и консумира.

Наистина братята създават коктейлна алкохолна напитка, но явно не само според тях тя е „по-добър начин за пиене“. При средна цена от 35 долара на бутилка, фирмата  „Вийв“ отбелязва за 3 години растеж от 1316%! Кортни и Картър, тогава съответно на 32 и 30 години, са пример за модерното екологично предприемачество, което цени и щади природата още в концепцията за създаване на своя бизнес. Едновременно с пускането на екзотичната напитка, задействат и кампания за набиране средства за спасяване на дъждовните гори в Бразилия. Даряват по 1 долар от всяка продадена бутилка за съхраняването на акай в природна среда, ведно с флората и фауната, така че местните фермери да са в състояние да се препитават от беритбата на малките ценни плодчета.

Като повечето дребни плодове, акай също е  малотраен плод и напуска границите на Амазония благодарение на лиофилизация на място. Така изсушено, с изключителното си съдържание на антиоксиданти, съвсем скоро след огласяването му, акай влиза в състава на новия продукт АкваСорс Супер Плодова енергия.

Има и още факти от дейността на младите бизнесмени, които кореспондират със съвремения стил на  фирмите за устойчиво развитие чрез избора на суровини и максимално ограничаване на въглеродните емисии: Ползват вода от Скалистите планини, за да са близо до дестилерията, която пък се задвижва от вятърни генератори. Отпечатването на надписи е с органично соево мастило, а стъклените бутилки са частично рециклирани и рециклируеми.

Това ви напомня нещо, нали? Надявам се, че не забравяте да събирате изпразнените опаковки от продукти на АкваСорс и ги предавате в офиса на фирмата за рециклиране. Бъдете сигурни - събраните пари се предоставят на деца в нужда. Нагласа и мислене с много ползи!

Примерът е от книгата на Ричард Брансън „Бизнесът на бъдещето“, AMG.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация