Новини

Главна буква за черния пипер

  • Публикувана в Новини

Новият продукт # “АкваСорс Куркума комплекс“ естествено привлича внимание, но и предизвиква въпроси. Като този: Искам да го пробвам, но не е ли притеснително наличието на Черен пипер в него?

Каква съдба имат тези черни уханни перли, подтикнали откриването на Индия, и последващите Велики географски открития! Не само са най-употребяваната подправка в света, но и продължават да ни вълнуват, затова ще пиша Черния пипер с главна буква. Има обаче два факта, които подкрепят съчетанието му с куркумата във формулата „АкваСорс Куркума комплекс“.

След аргументираните изследвания, експерименти,  публикации и съобщения за силата на куркумата  като лечебна храна, направени от проф. д-р Бхарат Бхушан Агарвал, авторитетен изследовател и ръководител на лаборатория в Хюстън, научните среди започват да изследват нейното силно противовъзпалително въздействие. Така учени от Тайван доказват, че куркумата почти не преминава през чревните бариери и не се усвоява от храносмилателната система, ако не е смесена с черен пипер или джинджифил. Което неизменно се прави в кърито! А Черният пипер умножава абсорбцията на куркума от тялото две хиляди пъти!

И все пак дали Черният пипер ще понесе на всеки? Както се казва: Четете етикета! В капсулите куркумата е съчетана с най-активните и полезни съставки на различни, потенциращи действието й, подправки и растения, под формата на екстракти. Или „Куркумин комплекс“ съдържа не просто смлян черен пипер, а пиперин или неговите най-ценни молекули. Остава да пробвате и да споделите!

 

 

Продължава...

Любовта, която носим определя кои сме

  • Публикувана в Новини

Нищо хубаво не е създадено без любов! Дори благосъстоянието. Вижте какво казва един от най-богатите хора на планетата, Уорън Бъфет: "Хора, които са силно увлечени от работата си, упражняват своя занаят или професия, защото обичат самата дейност повече, отколкото парите. Забавното при силното увлечение е, че обикновено парите идват заедно с него. Хора, които обичат парите повече от работата си, прекарват живота си в мизерия и обикновено печелят много по-малко, отколкото ако следваха преди всичко сърцето си." 

Продължава...

Информиран избор

  • Публикувана в Новини

Статия на Ели Хорозова в сп.Betty/септември 2017 г

 НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА

В последните години в козметичния бранш се случи истинска революция. Новото е, че в случая водещи са не технологиите, а осъзнатостта на потребителите, които с избора си налагат и изискват екологично чисто производство. Днес новата култура принуждава производители и клиенти да се съобразят и ограмотят  с изискванията на времето.

Грамотният потребител налага безопасна козметика. Стандартът за качествена козметика е без нефтени деривати и консерванти, с достатъчно съдържание на биологично активни компоненти. За най-вредни и недопустими в биокозметиката са обявени парабените – синтетични химически съединения, масово използвани като консерванти не просто в боите за обувки и в миещите средства за бита, а НАЙ-ВЕЧЕ в храни, лекарства и всекидневната козметика за малки и големи.

Без парабени

Проблемът е, че тези химикали (Methylparaben, Etyhlparaben, Propylparaben, Butylparaben и техните производни Phenyl, Izobutyl и Izopropylparaben) имат естрогеноподобно действие, натрупват се в организма и природата, и оказват негативно влияние върху хормоналната система на човека и екосистемите. Загрижените млади жени знаят, че парабените попадат дори в зародиша. Еколозите с тъга съобщават, че с тяхна помощ човекът унищожава редица видове на земята. Заклеймени като вредни, производителите заобикалят зоркия ни поглед с подмяна на имената им. Могат да се срещнат като Parahydroxybenzoat, PHB, Oxybenzoat, Propagin, Metagin…Опасни са най-вече за бременните и плода, за децата и юношите в пубертета, и раково болните. ЕС вече има директиви за ограничаването им, но парабените са истински забранени само в Дания, и то в детските серии.

Синтетични вещества

Коварното е, че дори да сме избрали средства за лична грижа и хигиена без парабени, има още редица опасни синтетични вещества: натриев лаурил сулфат, натриев лаурет сулфат, синтетични мускусни аромати, минерални масла, които не се метаболизират от черния дроб, а остават в тялото  и продължават да се натрупват в нас капка по капка.

 

Човек може да мисли като производителите, че опасните химикали са в минимални количества. Но да си дадем сметка: всеки от нас, всеки ден, ползва десетки козметични продукта. Смятайте: едно къпане с шампоан ни черпи с 12-13 г, от душ-гела тялото поема 14-15 г, с червилото – поне 0,03 г, ако кремът ви за лице ги съдържа – към 2-3 г, добавете пудри, сапуни, дезодоранти, лосиони, лак и спрей за коса, крем за ръце и тяло, парфюми, стайни аромати, оцветители в храната, препарата за миене на съдове, гримове... Не забравяйте и пастата за зъби! Неприятно, нали?

Знакът за контрол

В професионалните среди знаят, че отговорната и безопасна козметика се разпознава само и единствено по

Продължава...

Суперхраната акай и по-добрият начин за пиене

  • Публикувана в Новини

Това е историята на откриването на изключително полезните малки плодчета акай от двама предприемачи, убедени, че ще дадат на света нещо специално.

След като завършват Колумбийския университет, двамата братя Кортни и Картър започват кариера като инвестиционни банкери. След 5-годишна работа по сделки и уморени „да се наливат с коктейли Ред Бул с водка, за да са винаги бодри“, през 2003 г те откриват плода акай по време на сърфинг-ваканция. Правят проучване и прогнозират, че „пазарът ще експлодира“. Тяхната вътрешна убеденост, че някой ден ще създадат нещо собствено, води до измислянето на напитка, с основна съставка акай. „Поради това, че съдържа изключително полезни за човешкия организъм вещества, се смята за суперхрана.“ Екзотичният плод акай е традиционна храна в Бразилия, въпреки че само 1% от диворастящия акай в горите на Амазония се бере и консумира.

Наистина братята създават коктейлна алкохолна напитка, но явно не само според тях тя е „по-добър начин за пиене“. При средна цена от 35 долара на бутилка, фирмата  „Вийв“ отбелязва за 3 години растеж от 1316%! Кортни и Картър, тогава съответно на 32 и 30 години, са пример за модерното екологично предприемачество, което цени и щади природата още в концепцията за създаване на своя бизнес. Едновременно с пускането на екзотичната напитка, задействат и кампания за набиране средства за спасяване на дъждовните гори в Бразилия. Даряват по 1 долар от всяка продадена бутилка за съхраняването на акай в природна среда, ведно с флората и фауната, така че местните фермери да са в състояние да се препитават от беритбата на малките ценни плодчета.

Като повечето дребни плодове, акай също е  малотраен плод и напуска границите на Амазония благодарение на лиофилизация на място. Така изсушено, с изключителното си съдържание на антиоксиданти, съвсем скоро след огласяването му, акай влиза в състава на новия продукт АкваСорс Плодова енергия.

Има и още факти от дейността на младите бизнесмени, които кореспондират със съвремения стил на  фирмите за устойчиво развитие чрез избора на суровини и максимално ограничаване на въглеродните емисии: Ползват вода от Скалистите планини, за да са близо до дестилерията, която пък се задвижва от вятърни генератори. Отпечатването на надписи е с органично соево мастило, а стъклените бутилки са частично рециклирани и рециклируеми.

Това ви напомня нещо, нали? Надявам се, че не забравяте да събирате изпразнените опаковки от продукти на АкваСорс и ги предавате в офиса на фирмата за рециклиране. Бъдете сигурни - събраните пари се предоставят на деца в нужда. Нагласа и мислене с много ползи!

Примерът е от книгата на Ричард Брансън „Бизнесът на бъдещето“, AMG.

Продължава...

На кафе с АкваСорс каталога

  • Публикувана в Новини

Сигурно си мислите, че става дума да пия кафе с някого и да му дам каталога на АкваСорс, както се очаква от всеки дистрибутор. Обратно, усамотих се със самия Каталог и той спoдели с мен доста точна информация.

Наистина не е новост твърдението, че синьо-зелените кламатски водорасли са суперхрана, защото през последните 20 години наблюдавах как ние, хората се извисихме до разбирането на тяхната същност като първообраз на храната, т.е. суперхрана. Смело мога да твърдя, че те станаха първопричина за формулирането на това понятие. Но да имаш документ, който Европейският орган по безопасност на храните EFSA го регламентира „с обосновани научни доказателства“, е предимство. Официално са обявени (Виж стр. 6 в новия каталог на АкваСорс) за „изключителен ефикасен източник на храна“и като другите суперхрани „могат да подпомогнат процеса на естествено възстановяване на организма и да удължат по-продуктивния начин на живот“.

Основни предимства и ползи:

• Едни от най-пълноценните и ефикасни природни хранителни източници
• Осигуряват широк спектър хранителни елементи, включително витамини, минерали, антиоксиданти, протеин, аминокиселини, мастни киселини и невропептиди.
  Намаляват умората и изтощението
  Оказват благоприятно въздействие върху нашата нервна система
  Благоприятстват функционирането на нашата имунна система
  Подпомагат функцията на умствената дейност
  Освобождават допълнителна енергия в тялото
  Подпомагат нормалните когнитивни функции, важни за паметта и възприятията.
  Налични в удобна True-filled капсула (без пълнители или свързващи вещества), на прах или в течна форма.

Това със сигурност знае всеки почитател на водораслите, но не съм убедена, че всички, са забелязали, че Суперантиоксидант с пикногенол също е сертифициран като суперхрана! „AquaSource е съчетала този патентован антиоксидантен екстракт заедно с уникална комбинация от билки и каротеноиди, които работят в синхрон. Мнозина усещат, че силата на този продукт се крие в ползите против стареене. Това, което прави нашия Супер Антиоксидант толкова добра Суперхрана е уникалната комбинация от съставки.

Не пропускайте в списъка на суперхраните водорасловия шейк „Лайтен-ъп“, АкваСорс Течни Водорасли с екстракт от червени и черни боровинки, АкваСорс Морска Енергия. Вярно е, че допълвахме културата си за суперхраните и от книгата“Суперхрани“ на Дейвид Уулф, но се оказва, че Европейският орган по безопасност на храните има своя класация, която още повече обогатява нашия Каталог.

Изпих си кафето, време е да затварям. Вие може да сравните моята информация с каталога, а ако откриете нещо интересно – пишете!

Ели Хорозова

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация