Wellness-ът е ново народно движение

Wellness-ът е ново народно движение, революция в нагласата и начина на живот – не просто по-здравословна храна, по-чиста природа или алтернативен начин на лечение. Неговите представители предпочитат да вземат контрола над здравето и живота си в свои ръце чрез осъзнато хранене, подходяща  физическа активност, правилно мислене и противодействие на стреса, за да съхранят жизнеността, естествената си красота и да имат активно дълголетие. Кодовата дума е СВОБОДА.

 В историята е останала следната случка: Диоген много мразел хвалебствията и нагаждането към управниците – предпочитал независимия живот. Съвсем друг бил Аристип, който така превъзнасял тирана Дионисий, че стигнал до най-висок пост. Един ден видял как Диоген усърдно миел леща. Клатейки глава, отбелязъл:”Ако се беше научил да си по-внимателен с царя, нямаше да има нужда да миеш леща.” Диоген го изгледал презрително и отговорил: „Ако ти се беше научил да се задоволяваш с леща, тогава не би имало нужда да се подмазваш на царя”.

Защо се нарича революция?Според английския писател Джон Милтън (XVII век)  революцията е средство за постигане на свобода. Немският философ Имануел Кант (XVIII век) вярва, че революцията е сила, водеща до напредъка на човечеството. Немският философ Хегел (19 в) гледа на революциите като на възможност за изпълнение на човешката съдба, а на лидерите й – като необходимост за подбуждане и осъществяване на реформите. Тези определения подхождат добре и на Уелнес революцията.Тя не е мода или тенденция – това е  една нова и безкрайна необходимост, свързана с начина по който се храним, спортуваме, почиваме, работим, пестим, остаряваме и почти всички други аспекти от нашия живот.

Ели Хорозова, МЛМУелнесът поставя акцент върху Профилактиката чрез природосъобразен начин на живот в синхрон с природата. Уелнес революцията е родена от жаждата за повече свобода и води до промяна на

статуквото – човекът да поеме отговорността, а да не я делегира на институциите. Според мен Уелнесът излиза от дълбините на човека, свързан е с неговата духовна потребност от напредък, себепознаване и усъвършенстване. Да противодействаш на онова, което подтиска вътрешната ти природа, е нещо естествено  и въпрос на личен избор. Да бъдеш последовател на Уелнес движението не е мания за красота, скрит нарцисизъм или страх от смъртта. Още в Древна Гърция се смятало, че външната красота отразява вътрешната. 

Уелнес индустрията е толкова реакция на тиранията на индустрията на болестите и хранителната индустрия, колкото и на желанието на всеки човек да бъде независим. Уелнесът  е следващата естествена стъпка напред в нашата съдба и напредъка на човечеството. Като увеличите годините през които се чувствате силни и добре, ще имате възможност да постигнете това, което желаете. Пол З.Пилзър

Обвързаността на новата Уелнес революция с духовната страна на нещата извиква на живот и нов модел на бизнес – работа за осъществяване на своите цели и желания чрез помощ и съдействие на другите. Посланието е, че ако избереш да живееш и печелиш по правилния начин, можеш да го направиш без вина и негативизъм.

Уелнес индустрията се формулира в САЩ, но се разраства много бързо  в международен мащаб, в Европа и особено в Азия. Бих казала, че гласът на задушаваната природа се обажда във всеки един от нас. Стремглаво изкачване на уелнес продажбите – в САЩ от 200 млрд долара през 2002, през 2007 те са 500 млрд до  $2 билиона сега. На  континента Европа през 2010 г фирмите към Асоциацията за директни продажби са осъществили оборот над 15 млрд евро.

Въпреки това, все още съвсем малка част от населението е запозната с уелнеса. Представете си какво ще стане когато повече хора разберат потенциала му да направи живота им по-качествен и по-продължителен! Ако вие лично се усещате част от този процес, но не вярвате, че вашите познати и приятели ще ви последват, нека ви цитирам отново Пол Пилзър, автор на едноименната книга: „ Въпреки непрекъснатия растеж на уелнеса до индустрия, на повечето консуматори все още им предстои да преживеят първия си досег с нейното производство, а броят на хората с наднормено тегло и затлъстяване продължава да расте.”

 Каним ви да станете част от нашето приятелско общество в което всеки е ценен и желан, такъв какъвто е сам по себе си.   Предлагаме ви доказана система за по-добро здраве и доходи докато се върши добро, което се зачита. Новата "биокултура" е факт, остава да се присъедините или да споделите опит и знания.

В случай, че  тези редове са синхронни с вашите търсения и желаете да научите повече, заповядайте на презентациите на продуктите и бизнес-възможността, отразени в календара. Ели Хорозова
За връзка  позвънете на 0888 846 830 или пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация