Биокозметиката се познава по сертификата

 BDIH – Бедеиха (произношение на немски). Първата в света система за специализиран контрол и сертификация на натурална и био козметика.За да бъде една козметика наистина био, натурална, органик или "зелена" единственото, което я обозначава не са ярките надписи, а сертификатът, издаден от независим контролиращ орган. С печата си най-строгият авторитетен орган BDIH, сертифициращ включително и хомеопатични продукти, е най-сигурният гарант за новозеландската серия "Нечъръл бийнг" като напълно отговорна козметика.

Наистина тя не бие на очи с примамливи картинки или суперлативи на етикетите. Нейните създатели са модерни, екологично ориентирани учени, които държат на стойностите. В професионалните среди знаят, че истинската биокозметика се разпознава само и единствено по знака за контрол от независима сертифицираща организация. http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/ и www.bdih.de.

Какво е BDIH? Първата в света, специално създадена система за контрол и регистрация на натурални съставки и продукти. Авторитетен строг немски стандарт, обхващащ 110 марки с над 3 800 продукта от Европа, САЩ, Нова Зеландия. Най-малко 70% от продуктите на една марка трябва да бъдат сертифицирани, преди първият продукт да получи правото да носи така търсения знак на BDIH. По този начин се изключва „сертификацията алиби” на фирми, които произвеждат едновременно „био” и не „био” козметика.

Разрешените съставки са близо 690 на брой, избрани измежду повече от 20 000 съставки -100 % натуралниизползвани в козметиката . Растителните суровини във всички възможни случаи са от контролирано биологично земеделие или диворастящи. Не се допускат синтетични оцветители и аромати; етоксилирани суровини (обработени с ethylene oxide); силикон, парафин и други петролни продукти; ГМО; радиоактивно облъчване. При преработката на суровините се използват естествени процеси и машини и с минимален брой манипулации. Допуска се ограничена употреба на компоненти, получени чрез хидролиза, хидрогеназа, естерификация или друг процес от естествени суровини като мазнини, масла и восъци, лецитин, монозахариди, олигозахариди и полизахариди, протеини и липопротеини. Използване на суровини чрез справедлива търговия (fair trade)

Източник: http://www.armina-bg.com/sertifikati-znatzi-sastavki/item/koya-kozmetika-e-bio.html

Още в тази категория: Вкусът на истината »

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация