Култура в козметиката

Езикът на ноктите

здрави нокти, АкваСорс, водорасли, колаген, биотин, витамин В12 Ръцете издават възрастта, понякога повече отколкото лицето. А техният красив лъщящ край намеква за качество на грижата ни за себе си. Ноктите винаги са били визитка на здравето и отразяват начина на хранене. Според френската специалистка по нокти д-р Софи Готман ноктите ни демонстрират недостига на аминокиселини, желязо, биотин, витамин В 12. Решението: хранене със  живи пълноценни храни, и особено употребата на суперхрани, богати на аминокиселини, витамин В групата и антиоксиданти. Тези храни като водораслите, например, алкализират и и зареждат тялото с добри вещества. Подобряват функцията на щитовидната жлеза и увеличават силата на отделителната и лимфната системи. В комбинация с пробиотици и храносмилателни ензими подобряват екологията в стомашно-чревния тракт, осигуряват пълноценно усвояване на приетата храна и оптимално елиминиране на отпадъците, така че с това да не са ангажирани кожата и нейните прилежащи структури - нокти и коси. Всички знаем -  кожата, косата и ноктите се изграждат отвътре навън.  Есенциалните мастни киселини непрекъснато се рекламират заради решаващата им роля за здравината на всички човешки тъкани (клетъчната мембрана) и хормоналния баланс, който предопределя всичко!

При повечето възрастни хора, през зимните месеци е горещо препоръчителна употребата на хранителни добавки за черния дроб с млечен бодил, като Ливър кленз - резултатът бързо се отразява и на ноктите. Друга тайна на личната ни грижа за нежните окончания на пръстите е масажирането и хидратирането на ноктите с висококачествен крем за ръце, без парабени, токсини и химикали.

ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕТЕ - НАПРАВЕТЕ СИ ДИАГНОСТИКА САМИ:

Още като деца знаехме, че ако някой има бели петна по ноктите, най-вероятно не му достигат цинкНе случайно върху етикета на АкваСорс-водорасловите опаковки пише: препоръчителни за Кожа, коса, нокти! Днес се твърди, че белите петна са белег на дефитицит и на калций. Винаги е препоръчително да се приема комбинация на йонизиран калций с витамин D. Отделно - белите петна по ноктите имат връзка и с преживян стрес - показват реакция на черния дроб. Получават се, казва д-р Готман, при микози, екземи и нещо неочаквано – при високо кръвно налягане!

Ноктите могат да бъдат чупливи, както често се случва при възрастни хора или боледуващи, но могат да станат крехки заради често миене с вода и почистващи препарати без ръкавици. Стават двуслойни, сухи и трошливи при дефицит на желязо, подкрепящо формирането на нокътната плочка. Същият ефект може да се дължи на прекалено мокрене – водата намалява здравината на ноктите чрез образуване на два слоя, посочват дерматолозите. Колагенът като продукт подкрепя структурата и здравината не само на ноктите, на кожата и ставите, но все пак въпрос на култура е да ползваме домакински ръкавици.

Бръчките по ноктите обикновено съпътстват остаряването, но понякога могат да бъдат сигнал за артроза. Появата на моравочерни петна, независимо дали като форма или на черта, говорят за проблеми на щитовидната жлеза, недостиг на В 12, а също се появяват след употреба на антибиотици и др. медикаменти. Жълти петна? При дамите най-вероятно лакът е оцветил кератина. Другата причина са микозите, които искат антимикробно лечение и специално внимание към състоянието на червата. Ели Хорозова

 

Продължава...

Грамотният потребител наложи безопасната козметика

Революцията с наше участие

парабени, лаурил сулфат, сертифицирана козметика, Natural beingВ последните 10-тина години в козметичния бранш се случи истинска революция. Новото е, че в случая водещи са не технологиите, а осъзнатостта на потребителите, които с избора си налагат и изискват екологично чисто производство. Когато през 2005 г у нас от Нова Зеландия долетя лично Сюзън Хол - сред първите в света създатели на напълно отговорна натурална и безопасна козметика, имах удоволствието да наблюдавам реакциите на лекциите й на различни специалисти. Като нас и те бяха шокирани от опасностите и риска от дори най-скъпата козметика, за които никъде не се споменаваше. Факт е, че някои хора останаха дистанцирани по-дълго, но животът ги принуди да се съобразят и ограмотят  към изискванията на времето. Днес стандартът за качествена козметика е без нефтени деривати и консерванти, с достатъчно съдържание на биологичноактивни компоненти, а не заглавичкване с надписи върху опаковката.

За най-вредни и недопустими в биокозметиката са обявени парабените – синтетични химически съединения, масово използвани като консерванти не просто в боите за обувки и в миещите средства за бита,  а НАЙ-ВЕЧЕ в храни, лекарства и всекидневната козметика за малки и големи. Проблемът е, че тези химикали (Methylparaben, Etyhlparaben, Propylparaben, Butylparaben и техните производни Phenyl, Izobutyl и Izopropylparaben) имат естрогеноподобно действие, натрупват се в организма и природата, и оказват негативно влияние върху хормоналната система на човека и екосистемите. Загрижените млади жени знаят, че парабените попадат дори в зародиша. Еколозите казват, че с тяхна помощ човекът унищожава редица видове на земята. Заклеймени като вредни, производителите заобикалят зоркия ни поглед с подмяна на имената им. Могат да се срещнат като Parahydroxybenzoat, PHB, Oxybenzoat, Propagin, Metagin… Опасни са най-вече за бременните и плода, за децата и юношите в пубертета и раковоболните. ЕС вече има директиви за ограничаването им, но парабените са истински забранени само в Дания, и то в детските серии.

Коварното е, че дори да сме избрали средства за лична грижа и хигиена без парабени, има още редица опасни синтетични вещества, имитирайки естрогена: натриев лаурил сулфат, натриев лаурет сулфат, синтетични мускусни аромати, минерални масла, които не се метаболизират от черния дроб, а остават в тялото  и продължават да се натрупват в нас капка по капка.

И въпреки това заливаме и насищаме телата си с нефт и вредни вещества непрекъснато. Човек може да мисли като производителите, че опасните химикали са в минимални количества. Но ако си дадем сметка всеки от нас всеки ден ползва десетки козметични продукта. Смятайте: едно къпане с шампоан ни черпи с 12-13 г, от душ-гела тялото поема 14-15 г!, с червилото – поне 0,03 г, ако кремът ви за лице ги съдържа – към 2-3 г, добавете пудри, сапуни, дезодоранти, лосиони, лак и спрей за коса, крем за ръце и тяло, парфюми, стайни аромати, оцветители в храната, препарата за миене на съдове, гримове... Не забравяйте и пастата за зъби! Неприятно, нали?

Както вече сте чели в този сайт – единствената квалификация за отговорна и безопасна козметика е сертификатът, а не твърденията за био и органик на етикета! Първият в Европа институт за контрол и оценка е германският BDIH - все още най-авторитетната институция, гарантираща 100% натурален състав. Имаме честта да сме сред първите потребители и разпространители на сертифицираната новозеландска серия „Нечъръл бийнг” в Европа.
Заповядайте през ноември на нашите партита с демонстрация, за да научите повече и пробвате на живо маските с водорасли и коластра. Бъдете грамотната част от потребителитe, променили стандартите и производството в козметичната индустрия в името на добро здраве и справедлива търговия! Научете повече за възможността да изградите собствен бизнес с новото знание и култура!

Продължава...

Биокозметиката се познава по сертификата

 BDIH – Бедеиха (произношение на немски). Първата в света система за специализиран контрол и сертификация на натурална и био козметика.За да бъде една козметика наистина био, натурална, органик или "зелена" единственото, което я обозначава не са ярките надписи, а сертификатът, издаден от независим контролиращ орган. С печата си най-строгият авторитетен орган BDIH, сертифициращ включително и хомеопатични продукти, е най-сигурният гарант за новозеландската серия "Нечъръл бийнг" като напълно отговорна козметика.

Продължава...

Вкусът на истината

Или достойнствата на сертифицираната биокозметика Natural being

Natural being

Лятото е повод за по-категорична грижа и естествено хората търсят нещо бързо да подхрани и защити кожата. Тия дни бях свидетел как едно момче и няколко момичета с проблемна кожа (вкл. бременна), ползваха различни препоръчани козметични продукти. Когато се зачете човек в състава им, може да се почувства объркан – наистина ли хората не разбират какво употребяват? Факт е,че понякога козметиката съдържа вещества, които може да ни навредят. И най-лошото – когато тя не е сертифицирана, няма кой да гарантира, че всички съставки са добри и описани в етикета на продукта, защото обикновено  той посочва само основните съставки. От години правим козметични партита с лекция за философията на безопасната и ефективна грижа за кожата. През август последното козметично парти в София е на 28.08.13 от 18,15 ч в офиса на Ели Хорозова, адресът е в края на писмото.

Нашият избор е новозеландската сертифицираната биокозметика Natural being (NB) с доказани в годините качества, чистота и проява на заложеното в нея въздействие. Eто част от достойнствата на тази екзотична и отговорна козметика:

Продължава...

ФИЛОСОФИЯТА на Natural being

мед от манукаИстинската красота идва отвътре, но добрата грижа за кожата помага тя да бъде поддържана чиста и здрава в синхрон с дълбоката мъдрост на Природата. Абсолютно натуралната биологичноактивна серия Natural being® е специално създадена с новозеландски активен мед и масло от манука, в комбинация с естествен токоферол (вит Е) и натурални растителни високоефективни етерични масла и съставкиЧетете етикетите!

ТОВА НЕ БИВА ДА ПРИСЪСТВА ВЪВ ВАШАТА КОЗМЕТИКА:

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация