Природната козметика "Natural being" достъпна и за нас

  • Публикувана в Козметика
  • Прочетена 5117 пъти


Любов от пръв поглед и брак по сходство
Най-добрата природна козметика в света „ Natural being ” влезе в семейството на „АкваСорс” ....Авторските продукти на Сюзън Хол са началото на революция в света на козметиката

 

 Информираните хора вземат интелигентни решения – екологичното превъзходство на напълно натуралните продукти

В края на февруари 2005, съвсем навреме за женския месец и по повод 10 –годишния си юбилей, фирма „АкваСорс” направи на многобройната си аудитория подарък, който може да промени живота на милиони хора. Дългоочакваната 100% натурална и холистична козметика „ Natural being ” (Нечъръл бийнг) от Нова Зелендия е естествен скок във философията и практиката на „АкваСорс” за здравословен живот в тон с природата. Комбинацията от вътрешно изчистване, клетъчно хранене и регенерация на организма с аналогичната външна грижа за кожата бе представена под мотото „Чиста кожа - чисто тяло”.

„Нечъръл бийнг ” е творческият резултат от научните дирения и многогодишен целенасочен труд „с любов и посвещение” на специалиста по аналитична химия Сюзан Хол – една жена, оградена от светлината на майчинската отговорност, ярък търсещ ум и ясни възгледи за живота. Нейният духовен и научен подход за безопасна и ефективна здравословна козметика поставя началото на революция в проспериращата индустрия в планетарен мащаб. Свързала съдбата си с непокътнат райски кът в Северна Нова Зеландия (гр.Керикери), англичанката Сюзън Хол сътворява конкретните средства, с които „АкваСорс” и нейната фирма „Нечъръл бийнг ” обогатяват съвременната парадигма за здравето- човек е длъжен да се храни съзнателно, по същия начин да внимава и какво нанася върху кожата си.

Научната информация е зашеметяваща

Канцерогенните и токсични съставки, масово прилагани в днешната модерна козметика, парфюмерия и средствата за лична хигиена предизвикват:

1. Силен оксидативен стрес – който всъщност води до незабележимо в началото преждевременно остаряване - обратно на обещаваното (зловредните свободни радикали).

2. Хормонални нарушения във финния ендокринен баланс (т.н. ксеноестрогения) - пакостите от синтетичните химически вещества от рода на нефтопродукти, пестициди и пластмаси растат в геометрична прогресия и засягат репродуктивната система на всички живи същества на земята.

3. Увреждане ДНК кода на клетката без разрушаване на мембраната , при което делението на клетката продължава до
мутации и най-страшната и коварна последица - РАК: в гърдата, в пикочо-половата система, черния дроб, лимфната и 
кръвоносни системи, в мозъка.

Информираните хора вземат интелигентни решения, отправи послание Сюзън Хол към всички жени и мъже, дистрибутори, козметици, дерматолози, други специалисти и клиенти, които участваха в нейните семинари във Финландия, Русия, Гърция и България, където „АкваСорс” въведе в продажба  Natural being .

Преди 17 години, с двуседмично бебе на ръце, днешната бизнес-дама на Нова Зеландия взима решението да създаде
възможност за действително абсолютно естествени грижи за кожата. Доброто образование и практиката й в местните 
лаборатории са основа за комбинации и експерименти, стъпили върху опита на коренното население маори и откритията на първите заселници в използването на неподражаемата флора на островната държава (манука, тана мабуто, кумерахау, тотара, харакеке - екзотиката е най-малкото, което добавят тези уникални целебни растения в продуктите). Днес в неголямата фабрика на „ Natural being ” в Керикери – в единия край на света, работят около 70 „добри жени, с чувство за хумор”, окрилени от радостта, че хората от другия му край харесват тяхната работа.
Явно по цялото земно кълбо Съдбата обича предприемчивите и ги предизвиква. Случва се нещо, което довежда до
ОТКРИТИЕТО
През първите 5 години на своите изследвания Сюзън търси връзката между древната употреба на новозеландските растения и дълбоките познания на европейската ботаника. Разработва първата си формула за естествени природни консерванти на база уникалното дърво манука, ароматни смоли като смолата на бензоевото дърво : познаваме производите й тамян и токоферол – естествен немодифициран витамин Е.
Някъде по това време, преди 12 години, сънародничка издирва Сюзън с молба да й помогне да открие безопасни козметични средства... След претърпяна операция на рак на гърдата, биопсията на тумора показва високо съдържанието на парабени не само в тъканта, но и в кръвта й. Лекарският екип предупреждава жената, че използването на козметични средства е много сериозна заплаха за живота й. Сюзън се заинтересува от това твърдение и участва в проучване, което търси връзка между нарастването на рака и козметичните продукти, а сънародничката й става нейн партньор и работи за превенция на рака на гърдата и до днес.Изследването, направено в Хонг Конг доказва, че при всички тумори има наличие на парабени и други химически вещества.
„Тази находка споделихме с доста хора – каза Сюзън – и усетихме доста гняв.” Особено коментирани са
синтетичните консерванти - метилови и етилови парабени, пропилови парабени, бутил и изобутил парабени и техните производни. Разработването на парабените от нефтопродукти дава нов тласък в ръста на производството и резултатът е днешната, преливаща търговия с козметика, парфюмерия и средства за лична хигиена в магазини, милиони щандове, павилиони, каталожни форми, Т V реклами, лъскави плакати. Всички си отдъхват – най-после са намерени вещества без цвят, мирис, аромат и вкус, които лесно се смесват с другата консистенция, прекратяват напълно ензимната активност в продукта и той получава дълъг 
живот. На практика парабените стават консервиращата система на всяко средство, предназначено за красота и чистота... 
Чудесни консерванти! Не като кремовете на нашите баби, че даже и майки – бъркани ръчно от аптекарка, съхранявани на хладно и тъмно за малко.Днес обаче със сигурност се знае, че парабените нанасят вреда на всички живи същества! Заемат 3-то място в еко-списъка на скритите канцерогени, заплаха за живота. Стабилни, неразградими молекули, химическите консерванти на козметичната индустрия продължават да действат и след като проникнат в тъканите, после в кръвообръщението и накрая - в органите на човека като ограничават нормалната ензимна активност на тялото. (Известно е, че ензимите са нашите черноработници, бързата помощ, че и отрядът за борба с престъпността в телесния ни дом!) Един от най-зловещите ефекти на парабените е коварното им проникване в ДНК – генетичния код на клетката. И как не, нали са блокирали нейната защита!

Научният инстинкт на Сюзън Хол е в основа на откритието й - не случайно тя търси формулата на естествени природни консерванти! ”Системата за съхранение на веществата ми отне 5 години – разказа тя в София, пред повече от 300 души. - Върнах се отново към корените на маорите и първите заселници.Установих, че растенията могат да се използват по напълно различен начин...Медът от манука има подчертана антибактериална активност и се използва за заздравяване на рани.Това е добра идея и днес неговите съставки участват в 2-годишната гаранция на продуктите”.

С напредването на разработките в ” Нечъръл бийнг ” усъвършенстват и консервиращата формула с включването на вещества от различни новозеландски растения, което довежда до създаването на уникална фитосистема за консервиране,варираща в синхрон със състава на продукта. Добавят харакеке – новозеландско влакнодайно растение, известно като новозеландски лен (антисептични, леко обезболяващи и кръвосъсирващи свойства); тотара – от кората на отдавна изсечена, практически неразлагаща се дървесина, използвана от маорите за пристани, строителство и медицина – екстрактът е 3 пъти по-силен антиоксидант от витамин Е, много ефективен срещу мухлясването. Резултатът е многообещаващ и с доказан комбиниран ефект - синергично действие между съставките, засилване на антибактериалните, противогъбични и антиоксидантни свойства на продукта.

Когато се нанесат върху кожата и под въздействието на атмосферните фактори, веществата губят консервационната си способност и се задейства подхранващата им функция. (Примерно, когато правите туршията с мед – можете ли да отделите консервиращата от хранителната функция?!)

От една година насам информацията за вредата от някои вещества е достъпна, прогресивните среди се стараят да променят нещата, така че завесата е вдигната и стотици сайтове, публикации, независими изследвания и различни организации от цял свят разкриват страшната истина: 

жените, мъжете и особено децата са изложени на смъртна опасност от невидимите химически, синтетични съставки и
консерванти, които попадат в организма от кремове, дезодоранти, шампоани, лосиони, гримове, бои, парфюми, пудри, спрейове, червила, спирали, лакове...

*Световната здравна организация ( www . world health organization ) подлага на стриктен анализ всички вещества,
влагани в храните и бита на съвремения човек, и огласява с десетки публикации уврежданията, които предизвикват 
определени химикали върху ендокринната система и особено последиците върху детския организъм.
*През 2004 г лондонският в- k „Обзървър” публикува резултатите от Warning signs up over study linking cancer to 
deodorants –изследване за връзката на рака на гърдата с дезодорантите. От наблюдаваните 20 жени с мастектомия, 18 от туморите съдържат парабени, като най-висока е концентрацията им в 4-те най-големи дегенеративни образувания.
Явно ще станем свидетели не само на създаването на марковата козметична индустрия, но и на нейното прераждане.

Ето например:*Университетът в Чикаго, щата Илиноис, е ангажирал сериозен научен потенциал да описва вредителите на ендокринната система в тоалетните и козметични средства, като естествена крачка към намаляване причинителите на рака. Неговият списък съдържа прилагани опасни химически агенти, характерни с токсичност и неразградимост - особено 15 от тях, доказано канцерогенни съставки.( www . cancer prevention coalition )

*Световният фонд за изследване на дивата природа също наблюдава с тревога въздействието на масовата химия върху различни живи организми и екосистеми, заради нарушеното равновесие и реалната опасност за живота и възпроизводството на различните видове.( www.panda.org )
Друг институт, обединяващ модерните екологични усилия е *Националният институт за професионална сигурност и здраве на САЩ, който също всяка година обявява свой актуален списък на токсични козметични съставки. Има десетки организации, които правят достояние на хората, чрез интернет мрежата, своята независима информация за опасните вещества. Например www . toxic chemical ingredients in cosmetics and body care products или www . endocrive destrictuven chemical .
Може да се каже, че в световен мащаб размерът на уврежданията и истинската опасност е все още трудно определим. 
Ефектът от замърсителите и отровите във водата, почвите и въздуха, храната, напитките, лекарствата, дрехите, 
строителните материали, а сега се оказва и от козметиката, се натрупва през целия живот. Хората и особено децата, 
страдат все по-често, от неясно откъде явили се алергии, възпаления, имунни проблеми, неврологични дегенеративни 
заболявания, и вече все по-често - увреждания в най-висшата функция – възпроизводителната способност. 

У дома извиках дъщеря ми и двете започнахме да четем състава на домашните козметични и тоалетни средства. От екрана в залата си преписах няколко токсични съставки, а и от таблицата в сп.”Анхира” разпознахме в интимния душ-гел (гинекологично тестван!) 3-4 замърсители и поне два разрушителя на хормони. В моя шампоан старателно, по немски коректно, изписани 5-те споменати парабена, в крема ми - 2-3-и т.н. Особено ме хвана за гърлото детският душ-крем на сина ми, с надпис „привилигирован сапун за удоволствие - само за протежета” –замърсители: PEG -7 и PEG -200 , laureth sulfate , laureth 2 ;после - вещества, освобождаващи формалдехиди: DMDM hydration (сещате се, нали, разтвор в който се съхраняват трупове); разрушители на хормони – butyl незнам какво си. О, не, отказвам се да чета! И без друго в останалите опаковки ги бяха спестили, а пишеха само очаквания ефект. Почувствах се объркана, излъгана, обградена...И в същото време - мотивирана и благодарна на „АкваСорс”, която остава вярна на своята мисия и винаги открива възможно най-добрия продукт, който ни връща хармонията с Природата! Вече знам каква козметика ще ползваме всички у дома оттук нататък.

Ели Хорозова

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация