Козметични продукти за вътрешна употреба

  • Публикувана в Козметика
  • Прочетена 3643 пъти

Кожата, косата и ноктите се изграждат отвътре навън, нали?!

Продуктова серия „Здраве и красота"

Днес в света на красотата се ражда ново направление „ cosmeceutical ”- козметични продукти със здравословни ефекти върху целия организъм. Продуктовата серия „Здраве и красота” е разработка на д-р Кристофър Пик - водещ европейски натуропат, и е резултат на сериозна изследователска работа, задълбочени биохимични проучвания и научни прозрения върху конкретните хранителни вещества и клетъчните механизми, изграждащи и подхранващи нашата фасада – кожата, косите, ноктите.

Серията „Здраве и красота” представлява 4 опаковки по 60 капсули:

* „Грижа за кожата с йонни минерали & CoQ 10 ”                                        щанд на Natural being
* „Грижа за косата и ноктите с йонни минерали”,
* „Колаген+”
* Суперантиоксидант с пикногенол и едноклетъчни водорасли

Продуктите съдържат най-ефективните хранителни съставки и активатори на обмяната на веществата в правилните съотношения, като атакуват основната причина за болестите – дисхармонията и дисбаланса в организма. Те са високо бионалични или напълно адекватни на клетъчния синтез и процесите на възстановяване на тъканите, с гарантиран естествен произход, без консерванти, пълнители или химически примеси.

Формулата на новите продукти се базира на: значителни количества Коензим Q 10 , витамин А, хрущял от акула, екстракт от полски хвощ (източник на органичен калций); основни за кожата аминокиселини, протеини от рибен произход; в хелатна форма минерали като цинк, калций; електрически заредени йонни минерали от соленото езеро в Юта – източник на най-важните минерали, микроелементи и редките земни елементи; ценни представители на витамин В група – В1, В2, В3, пантотенова и фолиева киселина В12, и биотин; най-висококачествен натурален колаген и хиалуронова киселина. Всичко това в комбинация със синьозелени микроводорасли от езерото Кламат.

Азбучни истини

Протеините са важни за изграждането на мускулите и кожата, сухожилията, ставните връзки, органите, жлезите, ноктите, косата, жизненоважните телесни течности и ензими, и т.н.. Всеки белтък в тялото отговаря на определени нужди – белтъчините не са взаимнозаменяеми! Присъствието на точно определени аминокиселини и начинът им на свързване в определена последователност предопределят различните видове тъкани с различна функция. Ако липсва дори само една аминокиселина, тялото не може да продължи синтеза на точно определен вид белтък. От аминокиселините зависи правилното действие на витамините и минералите.

Човешкото тяло трябва да поддържа свое собствено химическо равновесие, което зависи от нивата на различните минерали в организма и специално от съотношението им. Нивото на всеки минерал оказва въздействие върху всички други, и ако един е в недостиг, нивата на всички минерали се променят. Ако този недостиг не се коригира навреме, започва верижна реакция на неравновесие, водеща до заболяване. Йонните минерали от соленото езеро в Юта добавят пълния спектър от редки и важни елементи, като допринасят за електролитния баланс в тялото.

Колагенът е носещото протеиново скеле на всяка тъкан в тялото, и най-вече на кожата. Той е главният белтък в съединителната тъкан на човека, която свързва, споява и дава форми на органите. Здрав и издръжлив, с голяма устойчивост на опън, колагенът е основен компонент на хрущялите, сухожилията и ставните връзки, на костите и зъбите. Концентрацията му варира от 23% в черепните кости, 50% в хрущялите, 64% в роговицата на окото, до 74% в кожата. Наистина е жизнено важен за кожата, играе важна роля в създаването на всяка тъкан и затова тялото непрекъснато го възпроизвежда. Има главната роля при зарастване на рани и счупвания. Справедливо е наречен протеин на младостта.

В човешкото тяло процесите на възстановяване и регенерация са непрекъснати, и повечето елементи в него се обновяват в определен цикъл. Колагенът в черния дроб се подменя изцяло след по-малко от месец, а в костите - цяла година. Обаче, след 25 годишна възраст този процес се забавя и затруднява, и постепенно с възрастта отслабва. Белег за забавения му синтез е стареенето на меките тъкани и остеопорозата на костите. Недостигът му води до набръчкване и издайническо отпускане на кожата. Счита се, че напомнянето на травмите при разваляне на времето се дължи на намаленото съдържание на колаген в тези тъкани. Може би най-ярка демонстрация на дефицита му е рязкото остаряване при жените, които влизат в менопаузата – при тях равнището на колагена намалява 30% за няколко месеца! {mospagebreak}

ПРОФИЛАКТИКАТА С КОЛАГЕН :

* Поддържа кожата от вътре като я прави гладка, еластична и копринена.

* Хидратира в дълбочина слоевете на кожата.

* Забавя стареенето и образуването на бръчки.

* Траен ефект върху възстановяване на ноктите и косата.

* Регенерира структурата на съединителната тъкан, хрущялната, костната, колагеновата структура на очната ябълка, венците и косата.

* Предпазва тъканите и ставите от износване при интензивен спорт или физическо натоварване.

* За по-бързо възстановяване след травми.

* Подпомага отслабването.

Полският хвощ подобрява абсорбцията на калция, който е полезен за здравата кожа и укрепва костите, косата, ноктите и зъбите. Стимулира заздравяването на счупени кости и съединителна тъкан.

Витамин А - незаменим за подхранване на кожата, забавя процеса на стареене. Необходим за възстановяване на епителната тъкан, от която са образувани кожата и лигавиците. Атиоксидант, предотвратява бръчките. Липсата на витамин А уврежда клетъчната мембрана.

Коензим Q 10 се съдържа в митохондриите на всички клетки в организма и способства за метаболизирането на мазнините и въглехидратите. Той е изключително важен, защото пренася до клетките натоварени с енергия протони и електрони, които се използват за производството на АТФ – непосредствен източник на клетъчна енергия. Освен това е антиоксидант и структурата му е подобна на витамин Е, също така способства за поддържане гъвкавостта на клетъчните мембрани.

Хрущял от акула – морски протеини, богати на аминокиселини, важни за създаването на собствен колаген и еластин, отговорни за структурата и плътността на кожата. Обширни научни тестове подтвърждават, че той може да подпомогне намаляването на финните линии и бръчки по цялото тяло.Тази съставка се получава от изсушения и стрит на прах скелет на акулата и съдържа многобройни биологично активни вещества, най-важното от които е вид белтък, подтискащ развитието на нови кръвоносни съдове и капиляри.16% от съдържанието й е калций.
Хиалуроновата киселина е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. С напредване на възрастта нейното съдържание обаче спада. Хиалуроновата киселина се смята за “задържащото влага чудо”. Тя е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото й тегло. Хиалуроновата киселина снабдява зрялата и суха кожа трайно с вода, води до изглаждане на кожната повърхност и укрепва съпротивителните й сили.

Продуктите от гамата „Здраве и красота” стимулират производството на нов колаген и еластин, и предотвратяват образуването на бръчки, отпускането и провисването. Хиалуроновата киселина, йонните минерали, синьозелените водорасли AFA възстановяват хидратацията на междуклетъчното пространство не само в кожата, но и в дълбочина. Комплексното им хранително, хидратиращо и антиоксидантно действие допринася за регенерация на клетките, противодейства активно на видимото стареене, образуването на тънки линии и бръчки, включително на пигментни петна. Суперантиоксидантът защитава кожата и тъканите от агресивните свободни радикали, оставящи белези не само върху кожата, а способни да разрушават и скъсяват човешкия живот.

Особено ефективна и съзидателна грижа се получава от синергичната комбинация на козметичните добавки от серията „Здраве и красота” с абсолютно натуралната новозеландска козметика „Нечъръл бийнг”. Или подобно на градските програми за реставрация на сградите, всеки от нас може да финансира себе си по проекта „Красива България” и след няколко месеца да се окаже със завиден здрав маникюр, подобрена гладкост и здраве на кожата, и накрая - с повече и лъскава коса. Компетентните грижи създават самоуверност. Нали естественото състояние на човек е да живее в съвършено здраве и да се възползва по най-добрия начин от появата си на този свят!

Безспорният полезен ефект на продуктите ще се отрази на целия организъм и обезателно върху венците, хрущялите, ставните връзки, зъбите и колагеновата структура на всяка тъкан, ще подпомогнат отслабването и възстановяване след травми. Подходящи са за предпазване от износване на връзките при интензивен спорт, физическо натоварване, за хидратиране в дълбочина и възстановяване метаболизма на тъканите, за профилактика срещу преждевременното стареене и деградация на организма.

Продуктите се разпространяват само от дистрибутори. За поръчка и повече информация  позвънете на 02/981 32 99 след 12 ч, по всяко време 0888 846 830, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация