Колаген и коластра. Каква е връзката?

  • Публикувана в Суперхрани
  • Прочетена 4657 пъти

 Новозеландска коластра, АкваСорсАкваСорс колаген+Купете си новата книга "Коластра - шедьовърът на майката Природа". Ето с какво може да бъде полезна коластрата на "скелето" на нашите тъкани и кости - колагена, протеина на младостта:

"Казват, че чувството за старост е състояние на ума, но остаряването все пак е биологичен процес. Можем ли да се противопоставим? Да приемаме коластра е идея в тази посока. Тя не само дава на организма растежни и имунни комплекси,  също така „стимулира ендокринната система да продължава собственото производство на хормони.” Тази констатация не е изненадваща. Нашите хормони са продукт на храната, която консумираме и обратно, всяка храна води след себе си съответния хормонален отговор! Като клетъчна биогенна алкална суперхрана коластрата попълва празнини, недостижими за трапезната храна. Както се казва, изборът е ваш! Засега коластрата – натурална и комплексна е

„единствената природна добавка, за която е известно, че доставя точната комбинация от растежни и имунни фактори в усвоима за човешкото тяло форма”.

 

Специалистите обръщат внимание на способността й да подкрепя инсулиновата помпа и нашите антистресови буфери - надбъбречните жлези. Според Пол Брег, ние сме толкова стари, колкото е стара хормоналната ни система. Ние сме толкова млади, колкото е млад нашият колаген. Много учени застъпват мнението, че причина за типичната възрастова дегенерация на тялото е израждането на колагена – междуклетъчната ни арматура. Колагенът е главен белтъчен компонент, отговорен за стабилността и тонуса практически на почти всички тъкани в тялото. Едновременно строителен материал, спойка  и „скеле“ в хрущялите  (където съдържанието му е 50%), сухожилията, ставните връзки, костите и зъбите,  в черепните кости (23%), мускулите, обвивката на вътрешните органи и жлезите, кръвоносните съдове, в роговицата и лещата на окото (64%). Осигурява еластичността на сърдечните клапи...  Негова е заслугата за еластичността и гладкостта на младежката кожа (съдържание до 74 %), и справедливо е наречен протеин на младостта. Намаленият му синтез е причина за рязкото остаряване при жените, които влизат в менопауза – при тях равнището на колагена намалява 30% за няколко месеца!Доказано е, че хората със спад в синтеза на колаген се нуждаят от повече време за почивка след работния ден, по-бавно се възстановяват от боледуване, изменя се химията на мозъка, което рефлектира върху самочувствието.

Изследванията категорично показват, че имунните и растежни фактори в коластрата работят заедно и съгласувано за увеличаване на протеиновия и колагенов синтез. Така създават мощен ефект против стареенето. Доказателствата састягане на кожата, намаляване на ситните бръчки, възобновяване на клетъчния и тъканен растеж в костите, ставите, съединителната тъкан, мускулите... Затова възрастните са основните потенциални кандидати за продукт от коластра. Като прибавим и ефекта на коластрата върху храносмилателната система (по-специално способността й да „ремонтира” възпалените лигавици на червата) и подобрената работа на имунната система, ползите й за възрастните, и по-възрастните хора, стават  фундаментални.

Проучванията потвърждават видимото – от пубертета нататък, с напредване на годините ние произвеждаме все по-малко и по-малко от най-важните имунни и растежни компоненти, снижават се жизнеността и имунитетът. За да бъде животът ни лек и приятен като след ваканция,  нашето тяло трябва да има достъп до тях. Пълноценното хранене днес е невъзможно без употребата на суперхрани и хранителни добавки. Заедно с редовно спортуване и благоразумен стил на живот, коластрата от крави може в значителна степен да измени начина, по който стареем, и да ни попречи да се състаряваме. „Сега вече знаем, че подходящото време за нашите опити да отложим старостта е, когато още не сме стари”, казва д-р Пол дьо Крюиф,посветил кариерата  си на клетъчното хранене и възможността за продължаване на човешкия живот." "Коластра-шедьовърът на майката природа", Ели Хорозова

Тук може да поръчате коластра от новозеландски крави, или  комбинация от натурална коластра с пробиотици и лактоферин. Особено добра комбинация се получава от коластра +колаген.Неслучайно точно така се казва и продуктът! 

 

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация