Бизнес

КЪСМЕТ ЛИ Е ДА БЪДЕШ КЪСМЕТЛИЯ

АкваСорс, дистрибутор, Ели Хорозова, късмет "Моментът, в който някой напълно се отдаде на нещо, Провидението му отговаря." Гьоте

Късметът стана по-важен в последните години, откакто пазарът стана по-непредвидим. Това е реплика на Фил Дорадо, от книгата му„Лидер за 60 сек”, Анхира, 2016, която провокира по различни теми. Една от тях е за късмета – например, късметът да станеш директор 3* в АкваСорс! И така, какво мислят днешните стратези - можем ли да контролираме своя късмет или сме оставени на капризите на съдбата?

Известният ни Джон Пол Гети с неговата печеливша формула „по-добре 1% от работата на 100 човека, отколкото сам 100%”, казва, че има очевидна връзка между късмета и здравата работа. Нещо подобно споделя популярен зад океана голф-играч Гари Плейр: „Интересно как, колкото повече тренирам, толкова по-голям късмет вадя.”

Явно темата за шанса да успееш е актуална и в нашето технологично време. Ново изследване на психолога Ричард Уайзман „Факторът късмет – научно изследване ума на късметлиите” показва, че има два аспекта на това да бъдеш късметлия. Единият аспект е да бъдеш на правилното място в правилния момент. Може да се каже,че този аспект е външен фактор извън нашия контрол, въпреки че „колкото си по-общителен и отворен към хората, колкото повече разширяваш мрежата си от контакти, толкова повече увеличаваш шансовете си за успех.” (Разбирам защо Петър е издал тази книга и си признавам, че я чета с удоволствие.)

Но няма щастлива случайност без втория аспект: Да попаднеш на нещо полезно е безполезно, „ако не притежаваш втория аспект на късмета, който се състои в това да разпознаваш възможността. Късметът идва при подготвения за него ум.” Повечето от нас не са подготвени да виждат неочакваните възможности, казва Уайзман и посочва 4 фактора при създаването на собствения си късмет:

  • Увеличи възможностите си (Бъди отворен за новости.)
  • Вслушвай се в интуицията си. (Не вярвате на ушите си, нали?)
  • Бъдете положително настроени. (Колкото и банално да звучи!)
  • Премислете лошите. (Най-вероятно всеки избира какво е лошо според него.)

От 4-те фактора, Уайзман избира последните две и доказва в изследването си, че „позитивното мислене действително оказва влияние в областта на бизнеса.”  Как? Като сформира в една организация екип от служители с подчертана позитивна нагласа и този отдел отчита увеличение на печалбите с 20%.

Изводът – управлявай сам късмета си! Не отхвърляй възможността. Създай условията, в които да се появи. Работи, за да се случи, докато се случи!

"Провидението се проявява само, когато твоето решение е в унисон с това, което тепърва следва да се случи. Сърфистите не създават сами вълните, на които сърфират."

Прочете за вас: Ели Хорозова

Продължава...

Начинът, по който успяваме

АкваСорс В мрежовия маркетинг ние си избираме не само компанията, спонсора, времето, но и начина, по който да напредваме. Имаме пълна свобода да бъдем такива каквито сме, никой не може да ни нарежда какво да правим и как да го правим. Можем дори да си създадем собствени инструменти. Супер!

Обаче има един фактор за успеха и крайния ни резултат, доказан в работата ни с АкваСорс, който се нарича ЕКИП. Представете си много опитен, силен, волеви самотен лодкар и лодка с 20 гребци. Кой ще стигне по-далеко? Без да споменаваме веселбата, в която това се случва.

Само, че за да върви гладко лодката с многото гребци, се налага хората да се синхронизират. Ето затова са срещите, обученията, семинарите. Да се подкрепяме взаимно и да създадем стила, и ритъма на своя екип. Наричат го учене в група.

Нашето време е време на екипната работа. Урокът, който ние българите учим в момента е не оцеляване, а самоосъзнаване и отваряне към другите, с което се обогатява цялото общество. Заедно сме много повече, отколкото  всеки поотделно. Познаваме синергизма в суперхраните и го изтъкваме като сила. Природните закони са валидни и за човешкото общество! Участваме в срещите и водим дистрибуторите от мрежата си на семинари и обучения не защото носим отговорност за тях, а заради отговорността към самите себе си и собственото си израстване. Моето е по-добро от твоето няма място в устремената лодка. Когато подкрепяш специално организираните обучения, срещи – ти си тук и сега, ти си в сърцевината на дейността, ти си част от високата енергия, наречена АкваСорс. Когато стоиш настрана и си казваш „хммм” – ти си в собствения си свят... Привлекателен ли си тогава? Ако те последват в изолацията, какво се случва с мрежовия ти бизнес?

Продължава...

Промоции за лято 2014 в нашата мрежа

Здравейте приятели, през октомври АкваСорс ще отбележи 20 г от своето създаване.  Очакват ни (доколкото знам на 12.10.14) есенен семинар с презентация на нов продукт през деня и съответстващо ярко вечерно тържество.

Безспорно, на семинарите за чисто нов продукт човек най-лесно усвоява информацията, а като бонус – освен по няколко подаръка, си тръгва зареден и с добра енергия, ентусиазъм и вяра в самия себе си. Комбинацията с рожденния ден ще е знаменателно преживяване. Ако не сте били на купон на АкваСорс – няма и през ум да ви мине с колко изненади и забавления ще ни зарадва фирмата!

Огромното ми желание е да споделим празника заедно с възможно най-голям брой хора от нашата група. Може да участвате и в двете срещи абсолютно безплатно - като подарък от мен за вас, ако се включите в следните промоции, от юни до септември:

Продължава...

Секрети на успешните №2

СЕКРЕТ №2

Успешният човек държи на думата си. Всеки има трудности и непредвидени обстоятелства в живота, важно е да се придържаме към принципа да изпълняваме обещанията си. Покритието между думи и дела дават на човека стойност. Нали точно заради това Ботев и Левски са толкова велики – защитават идеите си с най-ценното - живота. В нашето изпразнено откъм идеи време, като стил се настаниха нихилизмът, бръщолевенето, всезнайковщината, оплакването, оплюването, деструктивното поведение... И все пак има личности и в това общество, които ценят истината и държат да има покритие между думите и делата. Всички познаваме подобни хора в личния и деловия си път, и ги уважаваме затова, което са.

Продължава...

Секрети на успешните №1

Уж мрежовият маркетинг е за всеки, а сякаш  при някои хора нещата се случват по-лесно. Има ли секрети? От позицията на  17-те години в този бранш ще се опитам да подбера някои тънкости, които прилагат най-успешните ни дистрибутори. Ако вие имате какво да споделите – заповядайте, нека обогатим професията и с нашия опит. И така:

СЕКРЕТ №1

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Абонамент за новини

Гарантираме, че не споделяме или продаваме вашите данни на 3-ти лица. Виж: Нашите Условия за поверителност
Условия

Вход

регистрация